The Founder of Lalapan
Setelah berkek lapis di kedai Kek Lapis Siti Payung, aku ngan H g jalan-jalan sekejap di kawasan waterfront. Sempat jugala tengok kapal-kapal besar masuk garaj haha.
Sekejap je tengok pasti terus g makan kat muara restoren ni.
Tempat wajib para blogger pergi juga ni muhahaa.
Bila aku tanya orang miri, tak da sorang pon yang cadangkan restoren ni tau hahha.
Restoren Muara ni ada dua cawangan (yang aku perasan la). Satu kat waterfront ni haaa. Satu lagi kat Jalan North Yu Seng.
Ni la makanan yang aku cuba:
Lalapan Sotong:
H order Lalapan Ikan Tenggiri
Dan air aku ialah bandunh cincau. Saksikanlah di bawah hahahaa:
Pertama kali rasanya aku order bandung cincau dapat asing-asing cincaunya. Biasanya pakai cincau kat pasar tu la kan. Ermmm..... Kalau aku order Soya Cincau mahu dapat 2 tin air kan hihi... =)
Bagi aku lalapan ni tak boleh lawan dengan Nasi Ayam Penyet Padang Jawa, Alamesra, Kota Kinabalu.
Apa-apapon ini rezeki aku untuk malam ini di bumi Miri yang indah ini.
Jadi, inilah harga yang perlu aku bayar. Agak mahal sebenarnya bagi aku bila diplotkan geraf harga melawan kesedapan.
Dah siap makan-makan ni terus kami cari tempat penginapan di Miri ni
Jeng jeng jengggg......
No comments:
Post a Comment