Search This Blog

Loading...

Thursday, October 20, 2016

Traveloka Buat Kali Pertama


Alhamdulillah aku dipertemukan dengan Mr. Traveloka. Terubat kesal terbuku dihati bilamana aku melengah lengahkan pembelian tiket aku untuk pulang ke KK bagi melepas rindu kepada family aku.

Nyesal beb bila tengok harga tiket dari RM89 jadi RM178 weh hahahhaa. 

Bila aku buka homepage Traveloka, aku tengok kat banner dia tulis. Aku terpana melihat tertulis 15℅ diskaun for flight dan aku tengok SEMALAM. hari ini aku tengok, kussss semangat aku hahahaha. Promosi ni mula pada 17 okt 2016 sampai 20 okt 2016 dan 20 oktober 2016 tu hari ni. Lagi sejam nak jadi 21 okt 2016 hahahahaha 😂😂😂😂😂😂


So masa proses pembayaran aku key in coupon code APPYFLY. Alhamdulillah dapat diskaun 15℅ untuk tiket Malindo Air dari rm159 jadi rm135. Rezeki la tu kan. Alhmdulillah. Daripada aku nyesal x sudah beli tiket rm178 yg kosong tanpa ada add on tu kannnnn hhahahaha.

Friday, October 14, 2016

Malaysia vs Afghanistan 2016


Sebelas haribulan sepuluh tahun dua ribu dua enam belas sejarah tercipta bila mana aku ke stadium menyaksikan friendly match Harimau Malaysia lawan afghanistan.

First time weh tengok malaysia main hihiiiii

First time jugakkla masuk Stadium Shah Alam. Hahaahhaa teruk betul.

Tiket mahal betul. RM30 sekeping. Fuhhhhh
 Kaya FAM sebenarnya kan hihiiii


Nasibla seri satu sama. Kalau kalah bikin panas je. Dahla first time tengok kekekeke.

Tunggu KA dah besar akal dah panjang suka main bola, aku bawa pergi stadium bagi dia rasa suasana dan mengenali apakah itu The Legendary of Burger stadium hahaha. Daging rebus sos sejuk kering, sayur takdak harga mahal hahahha.


Monday, September 26, 2016

Kena Main Dengan Kedai Perabot Seri Jati Enterprise, Penampang, Sabah

Sejak tahu H dapat pindah balik semenanjung, terkeluar jugakla hasrat hati H nak beli Perabot Jati, nak bawa balik semenanjung.

Beberapa kedai kami survey. Dekat jalan Tuaran Bypass, Tebobon dan kami ke Penampang.

Sampai di Penampang kedai Seri Jati Enterprise ni H menunjukkan minat nak beli set kerusi kayu jati dan set meja makan. 

Memang cantik tapi aku cakap kita kena tengok kat semenanjung jugak, manatau harga lebih kurang atau lebih murah

Bila kami balik semenanjung baru baru ni, di Sungai Besar, perabot jati yang sama jauh lebih murah dari kedai ini.

Balik ke Sabah, aku ngan H pergi la ke sini untuk menuntut kembali deposit sebanyak RM200.

naaaaaaa...... Kedai Seri Jati Enterprise ini tak bagi kami ambil balik deposit...!!!!!!

Disuruh kami ambil barang. Kena paksa beli. Patut boleh pergi report kat KPDNKK la kan. Bukak fail baru RM5.

Masa minta deposit aritu dia tak bagitahu pula non refundable, silap aku juga tak tanya. 

Tapi secara logiknya, Perabot Jati kot..slow moving products. Patut aku ngan H buat bodoh je masa minta deposit. Nasib baik. Haritu dia minta RM300 untuk deposit. Haishhhh kenapala aku begitu careless kali ni. H nak sangat. Tak dapat aku nak kontrol. Kelam kabut dia p ambil duit. 


Inilah kerusi yang 'DIPAKSA' beli sebab kalau tak beli tak dapat duit balik. Kena tambah lagi duit RM80.00.... Haishhhh...patut tak payah beli kan...report terus KPDNKK. Ok, Lesson Learnt. Lepas ni, kalau kena lagi report terus.

Kepada sesiapa yang nak beli perabot jati kayt kedai ni. AWAS dan BERHATI HATI...!!!!! 
Tak payah letak deposit. Dah kompom nak beli je terus.

Saturday, September 24, 2016

AirAsia, Thank You !!!


Alhamdulillah syukur pada ALLAH dapat aku menjenguk isteri dan anakku tersayang di Kota Kinabalu

Buat pertama kalinya aku pulang ke KK setelah bergelar seorang pelajar pascasiswazah
wasseehhhhhhh hahahahah

Masa Hari Malaysia haritu geram je aku tengok emel Enrich buat promo 1000 points Econ & Business bagi flight domestic. Boleh pula KK tidak dalam senarai. Perggggg menyirap, menyarsi dan menyairbatucampurletakkacangdannatadecoco.

Alhamdulillah, AirAsia jadi penyelamat ececehhhh

dengan berbekalkan BigPoints sebanyak 3000 dapatla aku pulang ke KK hihihihi dengan tambahan duit sebanyak RM25.84. Kalah tiket bas uolsssss hahahahha.



Harap harap lepas ni aku dapat lagi peluang sebegini rupa dengan izinNYA =) terima kasih AirAsia

Wednesday, September 21, 2016

NOOODLES, Kuala Lumpur International Airport Terminal1.

Jumaat minggu lepas aku ke KLIA menanti permata hatiku daripada Kota Kinabalu, Sabah. Macam pelik pulak aku rasa sebab biasanya balik sama sama tapi kali ni balik asing asing. Almaklumkah, aku kan dah jadi Haksaeng UKM 
Biasa aku makan kat food garden tingkat 2, tapi kali ni tukar angin sikit. Makan kat NOOODLES. Dekat tingkat 5 menghala ke surau anjung tinjau dekat ngan KFC & OLDTOWN WHITE COFFEE.


Duduk duduk minta menu terus order Taiwan Beef Noodle Soup yang berharga RM16.90 dengan Teh Tarik. Aku tak tahu la kenapa kalau teh tarik kat KLIA ni sedap ngattt...Lagi lagi kat food court tingkat 2 hihihihii


Boleh boleh la, indah menu dari rupa. Mangkuk bagak besar tapi isi tak penuh macam dalam gambar hahahhaa


Aku menyarakkan pihak Nooodles boleh datang ke Sabah tengok masakan bernama Ngau Chap. Lagi sedap kota dari Taiwan Beed Soup ni. Disebabkan kelaparan. Boleh boleh je la makan.


Mo try lagi...???

Cukup Cukup Sudahhhh hahahhaha....

Aku bagi 3 bintang.

- Hampir hampir staff lupa nak bagi desert aiskrim
- Improve kuantiti sedikit agar rasa berbaloi dengan harga yang dibayar

Monday, September 19, 2016

Dari Bandar Tasik Selatan ke Putrajaya

Fuhhh, baru habis kelas.

Dengan hensemnya nak ke Putrajaya dengan ERL KLIA Transit.

Tiket macam dah mahal la aku rasa. RM8.00.

Esok  nak balik KK jumpa KA & H

Yahooooo....=)

Friday, September 16, 2016

Sungai Limau Resort Training Centre, Sungai Besar, Selangor

Ini kali ke berapa entah aku ke sini bawa anak saudara mandi manda kolam.

Muhahahhaa.

Nak masuk mandi kolam berbayar ya.
Dewasa RM5 dan kanak kanak 12 tahun ke bawah RM3.

Ada kantin nak makan makan. Ada waffle, ada keropok lekor, laksa, minum minum.


Kolam ada 2

Yang bawah ni kolam budak budak. KA berdiri adala paras2 leher dia muhahaa. Suka betul dia main air.


Yang bawah ni pulak kolam dewasa dan kanak kanak. Tak la dalam mana. InsyaAllah selamat mandi


Dalam kawasan ini aku peratikan ada 3 jenis tempat bermalam.

Yang bawah ni macam rumah teres ni.


Rumah yang hitam tepi kolam tuada dapur, boleh masak masak.


Lepas tu ada satu lagi jenis penginapan. Macam pondok sulap. Kat tepi tepi dewan serbaguna.

Boleh la kalau nak buat family day office kat sini. Kena tunggu aku pindah sini...aku arrange hahahhaa.