Search This Blog

Loading...

Thursday, August 18, 2016

LARIAN HARI KEPUTERAAN SULTAN NAZRIN SHAH 2016



Malam ini aku gatal-gatal pula masuk homepage MYraceonline.com

Lama dah rasanya aku tak masuk homepage ni.

Hajat di hati nak join mat blek Putrajaya Night Run, tapi tetiba aku ternampak Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah. Terus aku excited hahaha. Tak sangka. Kebetulan pulak time tu aku rasa aku ada kat rumah hihihihi.

Bila aku baca-baca, Yuran Penyertaan; RM25.00. (macam-macam organiser bagi siap ada chip time - tu yang buat aku rasa terliur je hahhaha)

Murahhhhh....terus aku register. H nak juga tapi dia nak medal je. tak dapat la kannn...habis lari dulu baru dapat medal hiiihhhihiii.

Ada 3 Distance, 15km/ 10km/ 7km

dan aku ambik 15km hahaha...mampu ke aku oiiiiiiiii





Tengok Facebook : LHKSNS rupanya tahun lepas dah ada larian ni.

aku. tunggu masa tunggu time pakai kasut, lariiiiiiiiiiiiiii hihihihi...=)



Tuesday, July 26, 2016

#OlalaMeriahnyaRaya by PNB ASNB


Syukur alhamdulillah dapat perkhabaran gembira menang peraduan Olala Meriahnya Raya anjuran ASNB.

Asah tag aku di fesbuk, kalau x, memang tak tahu cerita hihi.

Dapat unit amanah berjumlah RM100 + Beg Kembara. Duit raya aku tahun ni. Boleh buat tambah belanja yuran masuk U balik nanti hahahaha.


Hari ni juga aku g ASNB Caw Kota Kinabalu. Buka akaun Ting! Anakanda tersayang. Ingat nak letak nama H as Penjaga Bendaftar. So, aku jaga TH, H jaga ASB. Sekali perlukan tandatangan & cop jari. Tukar plan. Aku jadi penjaga berdaftar. 

Senang je nak bukak akaun ni, bawa surat beranak, fotostat surat beranak dan IC ibubapa penjaga. Isi borang, ambil nombor, duduk tengok ragam orang. Nombor kena panggil, cop jari, scan ibu jari...siap.
Last masa staf kaunter serah buku dia pesan naik atas ambil free gift. Eh2, dapat tabung ASNB hihiiii.


Ok, perlu rajin menabung untuk kegunaan KA masa hadapan. 

Terima kasih ASNB, terima kasih ASB

#OlalaMeriahnyaRaya aku tahun ni =)

Sunday, July 24, 2016

Kayuhan Basikal Ulang Tahun DBKK

Macam best pula tengok orang ride roadbike.

Aku rasa macam berminat pulak hahaha.

Di Padang Bandaran hari ini, H kerja. So aku bawa KA sekali masa hantar H. Tengok finisher lepas line.

Jalan-jalan kat tempat pameran tengok jualan basikal. Mak aihhh dekat rm17k pon ada. XDS ada yang rm5k. Macam moto dah weh hahhaa.

Tapi, macam best je, macam syok jeada sebuah.

Thursday, June 9, 2016

Homestay di Kundasang, Sabah

Sesiapa nak bercuti di kundasang:

1. SINURAMBI HOMESTAY : 013-8832994, 013-8661615, 019-8615764, 1 bilik king dan single Rm200, 1 bilik king dan queen Rm250, 2 rumah (2 bilik) : Rm300 satu rumah.
Lokasi berdekatan jalan raya bertar kawasan landai naik bukit selepas D'IZZ HOMESTAY.

2. D'IZZ HOMESTAY : 012-8669626.

3. KUNDASANG INN : 088-888097, 014-5526406, 014-6524020,
013-8689264, Bilik Rm100.

4. ZURAINI HOMESTAY : 013-8938356, 019-8952178, bilik harga dalam Rm120-190, Lokasinya naik sikit selepas D'IZZ HOMESTAY berdekatan jambatan.

5. AMULA HOMESTAY : 013-8706692, 012-8148898, 013-8935947, lokasinya bersebelahan dengan KUNDASANG INN.

6. SURYATI HOMESTAY : 014-8557598, 014-8665551, 014-8573155, lokasinya bersebelahan dengan KUNDASANG INN,

7. WALAI TOKOU HOMESTAY : 013-5539459, 019-8328680, lokasinya bersebelahan dengan KINABALU PINE RESORT dan tepi jalan utama Ranau - Kota Kinabalu, harga boleh tawar, (macam2 jenis bilik), bilik 3 katil sederhana Rm180, bilik 2 katil sederhana Rm90, bilik 1 katil besar dan tambahan bilik kecil untuk 1 katil bertingkat Rm90.

8. D'OLUNDUS VIEW : 014-2010070, 088-888824, lokasinya berhadapan gerai sayur di tepi jalan utama Ranau - Kota Kinabalu, 1 bilik Rm170, 1 rumah (2 bilik) RM340.

9. WALAI TOKOU HOMESTAY Julianah@Julia : 019-8718071, 010-7888071, lokasinya bersebelahan KINABALU PINE RESORT.

10. KINABALU PINE RESORT : 088-3867751, 088-389957.

11. U-MERLIN RESORT : 088-889366, 1 bilik Rm100, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.

12. FAIRY RESORT : 088-889688, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang,

13. SONNY VILLAGE : 088-888161, 088-889277, bilik single/double bed Rm120-180, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.

14. WAYN ZEN ROSE CABIN HOTEL : 088-889233, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.

15. MOUNTAIN REST HOUSE (budget hotel) : 016-8374060, no 011-24258739, Dorm (2 katil bertingkat utk 4 orang) Rm20, harga bilik ada Rm60, 70, 80,.... lokasi berdekatan dengan National Park tepi jalan utam

16.JB Hidayah Inn
Pekan kundasang...bersebelahan dengan restoran hidayah...restoran intan..Dan restoran selera kundasang...terletak d pekan kundasang...
10  buah bilik..
0143538865

17. nizar's homestay kundasang
Berdekatan dgn sk kundasang dan kebun kulat
1 buah ruma (3 bilik)
0109542457(rahimah)/0138650766(saba noor)

Wednesday, June 8, 2016

Saba Restaurant, Cyberjaya

Family outing together hihiii....=)

Syukur pada Allah dikurniakan keluarga yang sempurna.

Ahad lepas Abah, Mak, Obi & Nazira sama - sama ke Cyberjaya untuk berjumpa Mimi Amy & Atif Faheem. Lunch sama - sama sebelum aku, H dan KA berangkat pulang ke Sabah.

Baklava - RM11.00

Lamb Mandy - RM 37.00 (L)

Lamb Haneeth - RM35.00 (L)


Chicken Khabsa - RM20.00 (H)


Licin lamb licin chicken licin Hilsburg hahahha... nasi je tinggal sikit. Tapau sikit buat bekal KA sebelum terbang balik.

Bila Ibu Seorang Yang Berkaca Mata

Duhai anakandaku,
Ku tahu ada tarikan buatmu
Bila mana ada sesuatu di hidung ibu
Hanya satu tamparan tangan comel itu,
Maka terbelah dua nampak disitu
hahahahhaha.....cabaran buat seorang yang berkaca mata bergelar ibu...=)



Tuesday, June 7, 2016

Hadiah Darimu Untuk Diriku


Alhamdulillah, syukur pada mu tuhan, Allah yang maha esa maha pemurah lagi maha penyayang


Yeayyyy.... Clarks ke-2 aku hadiah hari jadi hihiii.... thanks H....=)

Owh ya, Clarks pertama aku juga hadiah hari jadi tapi beli sendiri kat 1Borneo hihiii...=)